Idag listar vi 5 konkreta tips för att bli en bättre designer. Vi berör ämnen som tillgänglighet, målgruppsanpassning och varför det är viktigt att fortsätta utveckla sin kompetens. Häng med!

1. Kommunicera dina önskade effekter

Arbetar du med webbdesign och har designat speciella effekter, till exempel att något ska animeras, ett kort ska vända sig när du hovrar över det eller att en knapp byter färg – kommunicera det! Var tydlig gentemot utvecklarna och undvik missförstånd men även onödiga rundor med korrigeringar. 

 

2. Be om feedback

4 ögon ser fler saker än 2. Det är lätt att stirra sig blind på designer man gjort själv. Dem som du frågar om feedback tränar sitt öga på att se utvecklingsmöjligheter samtidigt som du lär dig av deras kunskap och insikter. Win win! 

 

3. Kompetensutveckla dig

Bli mer komplett som designer genom att ständigt utveckla din kompetens. Gå en kurs, testa nya verktyg, omvärldsbevaka och häng med i trender genom att lyssna på podcasts, prenumerera på Youtubekanaler och följ intressanta Instagramkonton.  Antingen kan din kompetens bli bredare eller mer nischad, oavsett är du up to date. 

 

4. Målgruppsanpassning

Allt du skapar ska ha användaren i fokus. Är det gen z du ska nå? Anpassa din design efter hur gen z pratar och beter sig. Häng på TikTok och kolla efter vad som trendar just nu, läs kommentarer och lär på så sätt känna din målgrupp i deras naturliga habitat. 

 

5. Tillgänglighet

Tänk på att inkludera människor genom tillgänglig design. Var noga med dina färgkombinationer så att det finns en hög kontrast mellan text och bakgrund för att öka läsbarheten, även för personer med sämre färgseende. Ta hänsyn till olika nedsättningar och bidra därmed till att internet ska bli en mer inkluderande plats. 

 

Är designer och vill arbeta hos oss? Skicka iväg en intresseansökan!