6 favoritverktyg för att skapa prototyper inom UX-design

Av januari 25, 2019tips, trender, ui-design, ux-design

Upptäck våra favoritverktyg för att skapa prototyper inom UX-design som ger ditt arbetsflöde en extra knuff i rätt riktning. 

Det finns många verktyg idag som hjälper dig att producera digitala produkter. Ett bra prototypverktyg kan hjälpa dig att göra digital produktion snabbare och effektivare, och i sin tur lättare att skapa en bra prototyp ger en överblick över din design, interaktioner och idéer. Här nedan listar vi våra 6 favoritverktyg.

Sketch

Sketch är ett vektorbaserat designverktyg som hjälper dig att skapa gränssnitt snabbt och intuitivt.

Balsamiq

Balsamiq är ett wire-frame verktyg som har skapats för att att man snabbt ska kunna skapa simpla prototyper för  användargränssnitt, webbplatser, skrivbord och mobila applikationer. Dra och släpp element – och Voilá!

Flinto

En solklar favorit främst för den välfungerade integrationen med Sketch. Flinto låter designers skapa interaktiva prototyper för både mobilen och webbläsaren.

Adobe XD

Adobe XD är en del av creative cloud och är Adobes egna lösning för att producera UI/UX-design. Den främsta fördelen med XD är integrationen med Adobes andra program, Illustrator, Photoshop och After Effects.

Axure

Detta världsledande kraftpaket är ett dra-och-släpp prototypverktyg som är utmärkt då man ska designa komplexa system. I jämförelse med andra verktyg så är det mycket mer avancerat vilket resulterar att man också har fler möjligheter.

Invision

Bland alla populära prototypverktyg finns också Invision, som också integreras sömlöst med Sketch. Den mest framträdande fördelen med Invision är dess samarbetsfunktioner, som tillåter alla användare att ge feedback, skriva anteckningar och se produktändringar i realtid.


Många projekt tog slut innan årskiftet och i januari drar dom nya projekten igång! Vad passar då bättre än att ladda på med ny inspiration för kommande sprints och designprojekt. Hur kommer året att se och vilka trender kan vi vänta oss 2019 inom UI/UX-design? Läs mer…