Trender inom UI/UX-design 2019

Året är nytt och kanske är du fortfarande lite ringrostig efter julledigheten. Januari är ett ypperligt tillfälle för reflektion och trendspaningar. Många projekt tog slut innan årskiftet och i januari drar dom nya projekten igång! Vad passar då bättre än att ladda på med ny inspiration för kommande sprints och designprojekt. Hur kommer året att se och vilka trender kan vi vänta oss 2019 inom UI/UX-design?

Nerdo Logo Animation nerdo motion motion design animation character 2d cel animation after effectsNerdo Logo Animation 

Rörelsedesign och animering av element

Tack vare nya webbläsarfunktioner är det nu enklare att lägga in rörliga element i de digitala gränssnitten. Det gör att vi förmodligen kan förvänta oss mer komplexa övergångar och rörliga sätt att förmedla information på år 2019. Mikroanimationer kommer också bli allt vanligare och används de rätt så kommer det att hjälpa användaren att skilja på element och funktioner.

Hur element rör sig och beter sig kommer att spela roll på ett helt annat sätt och genom rörelser kommer man att kunna spegla företaget och bygga vidare på varumärket. Förutom att färg, typsnitt och formspråk spelar roll i varumärkets profil så kommer man jobba mer med varumärkets “kroppsspråk”.

Financial Landing Page desktop gradient money credit card dashboard icon monster illustration bank financial landing pageFinancial Landing Page 

Överlappningar och gradienter

Vi älskar gradienter eftersom de lägger till realism och djup på plattformer och detta är något som vi kommer att få se mer av 2019! Att överlappa är en teknik som kan skapa ett mer strukturerat gränssnitt och detta kommer sannolikt också att bli ett populärt sätt att organisera färger, text och bilder.

Ashbry Music Festival event opera festival music branding vector ux ui typography illustration design site webAshbry Music Festival 

Typografi och berättande

Typografi är ett utmärkt verktyg för att bygga ditt varumärke och fånga användaren, kombinerar vi det med en bra berättelse = succé!

Fitness app chatbot ui ux gif animation interaction ux ui bot ai chat fitness ai mobile app iosFitness app chatbot ui ux 

AI växlar upp

2019 kommer AI-tekniken att forsätta förbättras och webbplatser och appar kommer på olika sätt att använda röstkommandon för en förbättrad upplevelse.


Har vi missat något?

Vi älskar att diskutera aktuella ämnen. Är det någon trend för det kommande året vi missat? Ser du något helt annat i spåkulan? Kommentera gärna här nedan!

Svårt att hitta tillbaka till jobbtänket efter julledigheten? Lugn, vi vet tre metoder för att komma igång igen. Vem vet, kanske kan 2019 bli jobbåret då du stressar mindre men ändå får mer gjort? Läs mer…

Leave a Reply