Ge liv till din design med dessa 5 UI trender för 2023!
Vill du veta skillnaden på UX och UI? Läs mer i ett av våra tidigare blogginlägg.

1. Gradient

Gradients verkar vara här för att stanna ett tag till! Med hjälp av gradients kan du skapa ett helt annat djup i din design till skillnad från att bara använda en enda nyans av en färg. Utgå från din grafiska profil och ta inledningsvis fram gradientdesigner med färger som smälter ihop fint. Vi tycker blått och lila är extra snyggt! Se fler exempel på vår Instagram. 

Spara-ikonen i en gradientdesign där lila övergår till blått.

2. 3D

Med medveten design och en visuell hierarki som lyfter det allra viktigaste i din kommunikation är 3D pricken över i. 3D får dina element att poppa och som med de andra trenderna för 2023; komma till liv.

En lila 3D-pratbubbla med ett vitt 3D-hjärta inuti pratbubblan.

3. Animationer

Genom animationer kan du exempelvis sätta elementen i rörelse och ge dem en helt ny dynamik. I sin tur kan du göra information mer lättförstådd med hjälp av animationer eller ta din storytelling till nästa nivå.

4. Glassmorfism

Design med glassmorfism består ofta av mjuka, glasliknande 3D-former. Detta ger en levande, lekfull upplevelse som skapar en modern känsla. Använd gärna denna typ av design ihop med animationer!

En kvadratisk form möter en cirkulär form med glassmorfism-design där blå och lila gifter sig med den genomskinliga designen som kännetecknar glassmorfism.

5. Infografik

Visualisera och förtydliga data genom infografik. Detta kan du göra med exempelvis grafer, tabeller eller diagram. Tack vare detta gör infografik tung och komplex information lättare att överblicka och förstå. Är det passande kan du dessutom animera din grafik för attsätta den i rörelse och förtydliga i ännu ett steg.

 

 

Fyra stycken blå 3D-staplar med en uppåtgående blå 3D-pil ovanför staplarna.

Detta var 5 utav många UI-trender för 2023. Har du fastnat lite speciellt för någon ovan?
Hör av dig till oss så bokar vi ett möte!