Nedan listar vi 5 fördelar med attfinnas på sociala medier. Oavsett om det gäller en organisation, ett företag eller en influencerprofil har sociala kanaler en stor betydelse och påverkan på dagens marknadsföring och kommunikation. Häng med!

 

Du kan ha en dialog med din målgrupp

Kanske den främsta fördelen med sociala medier – det är socialt. Till skillnad från envägskommunikation som exempelvis TV, radio och tidningar så kan du föra en dialog med din målgrupp. Ett fantastiskt sätt att skapa engagemang och lära känna din målgrupp ytterligare.

Det är mätbart

Med de olika kanalerna kommer en hel del verktyg och funktioner på köpet – bland annat en stor insyn i statistiken. Detta gör det lättare att sätta och följa upp KPI:er och mål. Du kan därmed optimera ditt innehåll och anpassa det helt efter vad din målgrupp uppskattar.

Det finns flera kanaler att välja bland

De första frågorna att ställa sig inför val av kanal är 1. finns din målgrupp där och 2. vad är syftet med att finnas på just den kanalen? Tacksamt är ju då såklart att det finns flera kanaler att välja att lägga sitt fokus på – Instagram, Facebook, TikTok, LinkedIn, Pinterest för att nämna några av de största.

Kostnadseffektivt

Att det är billigare med marknadsföring på sociala medier beror dels på att det går att lyckas organiskt (utan att behöva betala något, t ex en vanlig post i flödet), men också för att betald marknadsföring (när man betalar för att synas via en annons) på sociala medier är mer kostnadseffektivt än traditionella medier.

Varumärkesbyggande och säljdrivande kommunikation

Tack vare de funktioner som sociala medier erbjuder så ger det varumärken en stor möjlighet att arbeta med både varumärkesbyggande och säljdrivande kommunikation. Oavsett om det gäller att skapa engagemang på en story-post eller att göra ett köp direkt i appen så finns det många vägar att gå.

Sammanfattningsvis finns det en rad möjligheter för att nå ut till din målgrupp via sociala medier. En grym chans för ditt varumärke att synas! Följ oss gärna på vår Instagram, LinkedIn och TikTok för fler tips och nyheter! Behöver du hjälp med att komma igång? Kontakta oss så bokar vi in ett möte!