Batteritillverkaren NorthStar upptäckte att deras kunder hade svårigheter att övervaka statusen för enskilda industribatterier i större batteriparker. Detta problem ledde till att batterihaverier inte upptäcktes i tid, vilket resulterade i onödiga driftstörningar och ökade underhållskostnader. NorthStar ville lösa detta genom att koppla upp batterierna mot internet, så att kunderna enkelt skulle kunna avgöra när ett batteri behövde bytas ut, utan att besöka batteriparkerna.

Quality Think samarbetade med Tele2 IoT för att hjälpa NorthStar med att ansluta batterierna och anpassa Tele2 IoT:s molnplattform. Vi utvecklade en responsiv webbportal som integrerade mot molnplattformen och tydligt visade användarna batteriernas status genom olika grafer och värden. Denna lösning möjliggjorde enkel och effektiv övervakning av batteriparkerna på distans.

Den nya lösningen blev en framgång för NorthStar och deras kunder, som nu kan övervaka sina industribatterier på ett effektivt och enkelt sätt. Genom att erbjuda en innovativ och användarvänlig plattform, har vi hjälpt NorthStar att öka kundnöjdheten och reducera underhållskostnader för deras kunder. Den anslutna batterilösningen bidrar till att förebygga driftstörningar och säkerställer att batterierna kan bytas ut i tid, vilket minskar risken för produktionsstopp.

Quality Think är stolt över att ha varit en del av detta projekt och att ha hjälpt NorthStar att förbättra sitt erbjudande och stödja sina kunders behov. Vi tror att vår expertis och engagemang för att skapa skräddarsydda lösningar bidrog till att göra detta projekt till en framgång.

Läs mer om portalen ➡️ northstarbattery.com