Gutenberg och WordPress 5.0 har lanserats!

Wordpress

Efter en lång väntan har WordPress 5.0 äntligen lanserats. Denna uppdatering innebär en rad förbättringar, inte minst vad gäller att skapa och redigera inlägg. I uppdateringen finns bland annat Gutenberg-redigeraren som nu innebär redigering av inlägg i block. Dessa block kan innehålla text, bilder eller annan media och man har möjlighet att flytta omkring dem hur man vill. Målet med detta är att göra det lättare för den som precis börjat med WordPress att redigera utan HTML.

Gutenberg ses som den mest intressanta delen av uppdateringen då den kommer förändra hela sättet att arbeta med redigering av en hemsida. Men uppdateringen innehåller också förbättringar med hemsidans säkerhet, möjlighet att redigera direkt på hemsidan vid Front-end redigering och en bättre anpassning för mobiltelefoner.

Uppdateringen av WordPress sades först komma i april 2018 men har sedan dess skjutits upp flertalet gånger. Men nu är det alltså släppt och tillgängligt för alla. Uppdateringen är alltså efterlängtad av webbutvecklare och vi på Quality Think ser fram emot att arbeta med den.

Här finns ytterligare information om Gutenberg och WordPress 5.0!

Vad är skillnaden på WordPress och Drupal? Läs mer om det Här!