Välkommen till Läsvärt

Här hittar du artiklar om sådant som intresserar oss Thinkers. Vårt krypin här på nätet där vi kompetensdelar och fördjupar oss i ämnen som ger oss IT-people lite extra pirr i magen.

tipsui-designux-design
maj 5, 2023

Designprinciper: Några aspekter att tänka på

Att skapa en välutformad och effektiv webbplats kräver att man följer vissa grundläggande principer för webbdesign. Denna korta guide kommer att ge dig en översikt över några av de viktigaste…

Nyheter
april 26, 2023

Ta fram användarvänliga & optimerade webbplatser

För att skapa användarvänliga och optimerade webbplatser är det viktigt att fokusera på följande faktorer: Användarupplevelse (UX) – designa en enkel och intuitiv navigering, användarvänliga formulär och snabb laddningstid. Responsiv…

webbyrå i göteborg Nyheterstrategi
mars 1, 2023

Välj rätt digitalbyrå!

Letar du efter en bra digitalbyrå? Att skapa en app, plattform eller webbplats för ditt företag eller projekt kan vara en avgörande faktor för att nå ut till fler kunder…

Designprinciper: Några aspekter att tänka på

Av | tips, ui-design, ux-design

Att skapa en välutformad och effektiv webbplats kräver att man följer vissa grundläggande principer för webbdesign. Denna korta guide kommer att ge dig en översikt över några av de viktigaste aspekterna att tänka på när du designar din webbplats.

 1. Tydlighet och enkelhet Håll din design enkel och ren för att göra det lätt för användarna att navigera och hitta den information de söker. Använd tydliga rubriker och underrubriker för att strukturera innehållet och undvik för mycket text och visuellt brus.
 2. Användarvänlighet Se till att din webbplats är användarvänlig genom att göra den enkel att navigera och snabb att ladda. Använd tydliga menyer och länkar för att hjälpa användarna hitta det de söker och se till att din webbplats fungerar korrekt på olika enheter och webbläsare.
 3. Responsiv design För att din webbplats ska vara tillgänglig för så många användare som möjligt, bör du använda en responsiv design. Det innebär att din webbplats automatiskt anpassar sig till olika skärmstorlekar och enheter, så att den ser bra ut och fungerar väl på både datorer, surfplattor och smartphones.
 4. Färgval och typografi Använd en harmonisk färgpalett och välj typsnitt som är lätta att läsa och som passar din webbplats stil och målgrupp. Färgerna och typsnittet du väljer bör förstärka ditt varumärke och hjälpa till att skapa en enhetlig och professionell känsla.
 5. Visuellt innehåll Inkludera högkvalitativa bilder, illustrationer och grafik för att göra din webbplats mer engagerande och visuellt tilltalande. Se dock till att bilderna är optimerade för webben för att minimera laddningstider och påverkan på webbplatsens prestanda.
 6. Användarinteraktion Fundera på hur användarna kommer att interagera med din webbplats och inkludera funktioner som hjälper dem att utföra sina uppgifter enklare, till exempel sökfunktioner, kontaktformulär och interaktiva element som knappar och rullningsindikatorer.
 7. Sökmotoroptimering (SEO) Se till att din webbplats är optimerad för sökmotorer genom att använda relevant metadata, titlar, beskrivningar och sökord som hjälper till att göra din webbplats mer synlig för potentiella besökare.
 8. Tillgänglighet Se till att din webbplats är tillgänglig för alla användare, inklusive personer med funktionsnedsättningar. Följ riktlinjer för webbtillgänglighet, som att använda lämpliga alternativtexter för bilder, använda tydliga kontraster mellan text och bakgrund.

Är du intresserad av att diskutera hur vi kan stödja dig att uppnå ditt företags digitala mål? Skulle du vara öppen för att ha en lunch eller en virtuell fika tillsammans så kan vi ta tillfället i akt och prata mer? Vi är här för att hjälpa dig att ta nästa steg, oavsett var du befinner dig och hur långt du har kommit på din digitala resa. Kolla gärna in vår portfolio eller kontakta oss här!

Ta fram användarvänliga & optimerade webbplatser

Av | Nyheter

För att skapa användarvänliga och optimerade webbplatser är det viktigt att fokusera på följande faktorer:

 1. Användarupplevelse (UX) – designa en enkel och intuitiv navigering, användarvänliga formulär och snabb laddningstid.
 2. Responsiv design – se till att din webbplats fungerar lika bra på alla enheter, inklusive mobila enheter.
 3. SEO-optimering – använd relevanta sökord och meta-beskrivningar för att öka din synlighet i sökmotorerna.
 4. Användarvänligt innehåll – skriv engagerande och lättförståeligt innehåll som är anpassat efter din målgrupp.
 5. Tillgänglighet – se till att din webbplats är tillgänglig för alla, inklusive personer med funktionsnedsättningar.

Genom att följa dessa faktorer kan du skapa en användarvänlig och optimerad webbplats.

Vill du diskutera hur vi kan hjälpa dig nå ditt företags digitala målsättningar? Varför inte ta en lunch eller digital fika så kan vi prata mer? Oavsett vart ni är och hur långt ni har kommit med er digitala resa så hjälper vi er att ta nästa steg. Kolla gärna in vår portfolio eller kontakta oss här!

webbyrå i göteborg

Välj rätt digitalbyrå!

Av | Nyheter, strategi

Letar du efter en bra digitalbyrå? Att skapa en app, plattform eller webbplats för ditt företag eller projekt kan vara en avgörande faktor för att nå ut till fler kunder och öka försäljningen. Men när det gäller att välja rätt digitalbyrå kan det vara ganska svårt att veta var man ska börja. Det finns ju så många att välja mellan!

Vad gör en digitalbyrå?

En digitalbyrå är ett företag som specialiserar sig på att utveckla webbplatser, appar och digitala plattformar för företag, organisationer och privatpersoner. Ofta erbjuder en digitalbyrå ett brett spektrum av tjänster såsom design, webbutveckling, sökmotoroptimering, e-handelssystem, programvaruutveckling, mobila applikationer och marknadsföring för webb eller sociala medier.

Hur väljer du rätt digitalbyrå för ditt företag? Här är några tips som kan hjälpa dig på vägen:

Definiera dina behov och mål

Innan du väljer en digitalbyrå, är det viktigt att du definierar dina behov och mål för din webbplats eller app. Vad vill du uppnå? Vilka funktioner och tjänster behöver du? Genom att definiera dina behov och mål kan du välja en digitalbyrå som har expertis och erfarenhet inom just dina specifika områden.

Utvärdera deras erfarenhet och expertis

Ta en titt på den digitala byråns webbplats och portfölj för att se deras tidigare projekt och klienter. Detta kan ge dig en bra uppfattning om deras erfarenhet och expertis. Be också om referenser eller läs omdömen och recensioner från tidigare kunder. Detta kan hjälpa dig att bedöma om den digitala byrån har det du söker.

Bedöm deras kundservice och kommunikation

En bra digitalbyrå har inte bara bra expertis och erfarenhet, utan också bra kundservice och kommunikation. Detta är viktigt för att säkerställa att dina behov och önskemål uppfylls på ett professionellt och effektivt sätt. Fråga om deras kommunikationsprocess och hur de håller dig uppdaterad under projektets gång.

Prissättning och budget

Jämför priser och avgifter från olika digitalbyråer för att säkerställa att du får en rimlig och konkurrenskraftig prissättning. Men se också till att budgeten är realistisk och att du inte kompromissar med kvaliteten. En billig digitalbyrå kan kanske vara frestande, men det kan också leda till en mindre professionell webbplats, eller app som inte uppfyller dina behov.

Teknisk expertis och säkerhet

Kontrollera att digitalbyrån har bra teknisk expertis och erfarenhet av att hantera säkerhetsproblem, dataskydd, prestanda och tillgänglighet. Detta är särskilt viktigt om du planerar att hantera känslig information såsom personuppgifter eller betalningsuppgifter.

Hör gärna av dig till oss!

En professionell och lättanvänd webbplats eller app är avgörande för att öka din försäljning och nå ut till fler kunder. Genom att välja rätt digitalbyrå kan du få den hjälp du behöver för att skapa en webbplats eller app som verkligen representerar ditt företag och uppfyller dina specifika behov och mål.

Vill du diskutera hur vi kan hjälpa dig nå ditt företags digitala målsättningar? Varför inte ta en lunch eller digital fika så kan vi prata mer? Oavsett vart ni är och hur långt ni har kommit med er digitala resa så hjälper vi er att ta nästa steg. Kolla gärna in vår portfolio eller kontakta oss här!

Jobba som IT konsult

Jobba som IT konsult

Av | konsult

Att jobba som konsult inom IT är ett väldigt brett och varierande jobb. Som konsult jobbar du ofta med kortare uppdrag hos olika kunder. Vilket ger en möjlighet att specialisera sig på det man är intresserad av och testa på många olika roller. Att vara konsult är som sagt ett väldigt brett område och innebär inte bara det klassiska som de flesta kanske tror det vill säga programmering. Som IT konsult kan du även jobba som projektledare, scrum master, IT arkitekt och mycket mer.

Vi på Quality Think anser absolut att det finns fler fördelar än nackdelar med att arbeta som IT konsult. Inte bara för att branschen är en av de snabbast växande med många spännande möjligheter för dom som är intresserade av en karriär inom teknik. Vi anser även att konsultyrket är: 

Varierande

Som IT konsult har du möjlighet att arbeta med olika projekt och företag. Vilket gör det till ett väldigt varierande yrke för dig som gillar nya utmaningar och vill bibehålla ”ny på jobbet” energin. Du behöver därför inte oroa dig för att bli trött på ditt arbete eftersom det är så pass varierande att jobba som konsult. 

Utvecklande 

Att sätta sig in i kunders olika processer på kort tid och bidra med värde är minst sagt utvecklande. När du jobbar som konsult har du ofta ett tidsbegränsat uppdrag innan du går vidare till nästa. Vilket också ger dig möjlighet att reflektera över vilka roller som passar dig bäst, vilken typ av bolag som du trivs på och vilken typ av människor som du trivs med. 

Bra för ditt CV 

Att jobba som konsult hjälper dig att bredda ditt CV, redan efter 2-3 år har du hunnit testa på flera olika roller och varit på flera olika bolag. Vilket gör att du troligtvis har lärt dig mer än vad du hade gjort på en och samma arbetsplats. Du kanske även funderar på om konsultrollen är lika trygg som en fast anställning. Vi tycker inte att det är något att oroa sig för då konsult branschen växer hela tiden. Konsultrollen är definitivt för dig som vill framtidssäkra ditt CV! 

Är du intresserad av konsultyrket? Att vara konsult på Quality Think innebär att jobba med spännande kunduppdrag inom många olika branscher. Vi erbjuder en flexibel, rolig och trygg arbetsplats. Här hittar du våra lediga tjänster! 

Lista över KPI:er

Av | Sociala medier, tips

Vi ger er en lista med några av branschens vanligaste KPI:er. Vad är KPI:er och hur använder man dem? KPI är en förkortning av key performance indicator och är ett mätbart nyckeltal. Genom att sätta relevanta KPI:er har verksamheten en mätbar indikator på hur väl företaget eller en viss kanal eller aktivitet presterar. Har du några frågor? Hör gärna av er till oss via Instagram. 

CTR – click through rate/klickfrekvens

Click through rate formel. Länkklick/visningar x 100Click through rate eller klickfrekvens som det heter på svenska, är ett procenttal för hur stor andel av de som sett annonsen och sedan klickat på den. Detta är ett sätt att mäta hur väl en annons lyckats fånga målgruppens intresse.  

Exempel: 1000 personer har sett din annons varan 25 har klickat på den. Din CTR är därmed 25/1000 x 100 = 2,5%.


CPC – cost per click/kostnad per klick

Cost per click formel. Annonskostnad/antal länkklick

Kostnad per klick räknar ut hur mycket du under en kampanj behöver betala för respektive klick. Ju fler klick, desto lägre kostnad. 

Exempel: Du lägger 3000kr på en kampanj och får 250 klick. Din CPC är därmed 3000kr/250klick=12kr/klick.


CPM – cost per mille/kostnad per tusen visningar

Cost per mille formel. Annonskostnad/antal visningar x 1000

Cost per mille eller kostnad per tusen visningar räknas ut för att visa hur mycket du betalar för att nå ut 1000 gånger. 

Exempel: Du lägger 500kr på en annons. Annonsen visas 15000 gånger. Din CPM är därmed 500kr/15000 visningar = 33,3kr. 


Conversion rate – konverteringsgrad

Conversion rate formel. Antal konverteringar/antal besök x 100

Konverteringsgraden används för att räkna ut hur många av besökarna som genomför en konvertering på din sida (exempelvis genomför ett köp, ansöker till ett jobb, börjar prenumerera på nyhetsbrev).

Exempel: Du har 1000 besök på din hemsida. 23 av dessa genomför ett köp. Din conversion rate är därmed 23/1000 x 100 = 2,3%.

Vill du ha ännu en lista med KPI:er? Behöver du se över hur dina sociala kanaler eller hemsida presterar? Vi hjälper dig gärna med bra design som skapar konvertering, SEO och Google ads för mer trafik eller annonser på sociala medier. Hör av dig till oss idag så pratar vi ihop oss!