Jobba som IT konsult

Av februari 17, 2023konsult
Jobba som IT konsult

Att jobba som konsult inom IT är ett väldigt brett och varierande jobb. Som konsult jobbar du ofta med kortare uppdrag hos olika kunder. Vilket ger en möjlighet att specialisera sig på det man är intresserad av och testa på många olika roller. Att vara konsult är som sagt ett väldigt brett område och innebär inte bara det klassiska som de flesta kanske tror det vill säga programmering. Som IT konsult kan du även jobba som projektledare, scrum master, IT arkitekt och mycket mer.

Vi på Quality Think anser absolut att det finns fler fördelar än nackdelar med att arbeta som IT konsult. Inte bara för att branschen är en av de snabbast växande med många spännande möjligheter för dom som är intresserade av en karriär inom teknik. Vi anser även att konsultyrket är: 

Varierande

Som IT konsult har du möjlighet att arbeta med olika projekt och företag. Vilket gör det till ett väldigt varierande yrke för dig som gillar nya utmaningar och vill bibehålla ”ny på jobbet” energin. Du behöver därför inte oroa dig för att bli trött på ditt arbete eftersom det är så pass varierande att jobba som konsult. 

Utvecklande 

Att sätta sig in i kunders olika processer på kort tid och bidra med värde är minst sagt utvecklande. När du jobbar som konsult har du ofta ett tidsbegränsat uppdrag innan du går vidare till nästa. Vilket också ger dig möjlighet att reflektera över vilka roller som passar dig bäst, vilken typ av bolag som du trivs på och vilken typ av människor som du trivs med. 

Bra för ditt CV 

Att jobba som konsult hjälper dig att bredda ditt CV, redan efter 2-3 år har du hunnit testa på flera olika roller och varit på flera olika bolag. Vilket gör att du troligtvis har lärt dig mer än vad du hade gjort på en och samma arbetsplats. Du kanske även funderar på om konsultrollen är lika trygg som en fast anställning. Vi tycker inte att det är något att oroa sig för då konsult branschen växer hela tiden. Konsultrollen är definitivt för dig som vill framtidssäkra ditt CV! 

Är du intresserad av konsultyrket? Att vara konsult på Quality Think innebär att jobba med spännande kunduppdrag inom många olika branscher. Vi erbjuder en flexibel, rolig och trygg arbetsplats. Här hittar du våra lediga tjänster!