was successfully added to your cart.

Varukorg

Välkommen till vår blogg

På vår blogg skriver vi om allt som intresserar oss. Här postar vi våra nyheter och lite annat smått och gott.

Webbdirektivet WCAG – vi hjälper er med tillgänglighet

Av | Nyheter

Webbdirektivet

Bra saker att tänka på innan 23 september 2020

9 smarta råd för att tillgänglighetsanpassa er webb

Flexibel navigering
Smarta länkar
Tillgängliga knappar och formulär
Tydliga bilder och grafiska objekt
Välbalanserade färger och kontraster
Strukturerade rubriker
Validerad HTML kod
Responsiv design
Anpassad tidsbegränsning

Tillgänglighetsanalys

Vi gör en analys av tillgängligheten på er webbsida enligt webbdirektivet samt WCAG (Web Content Accessibility Guidelines).

Varför göra en tillgänglighetsanalys?

Från och med 23 september 2020 måste även befintliga webbsidor följa lagkraven i webbdirektivet med tillhörande tillgänglighetsredogörelse.

Hur går en analys till?

Utifrån webbdirektivet och WCAG 2.1 A-AAA görs en analys som på ett strukturerat sätt identifierar brister och styrkor i tillgängligheten. Vi ger förslag på åtgärder och rekommendationer för att uppnå vald nivå av tillgänglighet som resulterar i en digital rapport med en åtgärdsplan.

Våra kunder

Vi har ett bra samarbete med flertalet kunder

Kontaktpersoner

Vi hjälper er uppfylla digital tillgänglighet.

Awesome :)

Alexander Boström

Kundansvarig tillgänglighet

0702 – 45 18 27
alexander@qualitythink.se

6 favoritverktyg för att skapa prototyper inom UX-design

Av | tips, trender, ui-design, ux-design

Upptäck våra favoritverktyg för att skapa prototyper inom UX-design som ger ditt arbetsflöde en extra knuff i rätt riktning. 

Det finns många verktyg idag som hjälper dig att producera digitala produkter. Ett bra prototypverktyg kan hjälpa dig att göra digital produktion snabbare och effektivare, och i sin tur lättare att skapa en bra prototyp ger en överblick över din design, interaktioner och idéer. Här nedan listar vi våra 6 favoritverktyg.

Sketch

Sketch är ett vektorbaserat designverktyg som hjälper dig att skapa gränssnitt snabbt och intuitivt.

Balsamiq

Balsamiq är ett wire-frame verktyg som har skapats för att att man snabbt ska kunna skapa simpla prototyper för  användargränssnitt, webbplatser, skrivbord och mobila applikationer. Dra och släpp element – och Voilá!

Flinto

En solklar favorit främst för den välfungerade integrationen med Sketch. Flinto låter designers skapa interaktiva prototyper för både mobilen och webbläsaren.

Adobe XD

Adobe XD är en del av creative cloud och är Adobes egna lösning för att producera UI/UX-design. Den främsta fördelen med XD är integrationen med Adobes andra program, Illustrator, Photoshop och After Effects.

Axure

Detta världsledande kraftpaket är ett dra-och-släpp prototypverktyg som är utmärkt då man ska designa komplexa system. I jämförelse med andra verktyg så är det mycket mer avancerat vilket resulterar att man också har fler möjligheter.

Invision

Bland alla populära prototypverktyg finns också Invision, som också integreras sömlöst med Sketch. Den mest framträdande fördelen med Invision är dess samarbetsfunktioner, som tillåter alla användare att ge feedback, skriva anteckningar och se produktändringar i realtid.


Många projekt tog slut innan årskiftet och i januari drar dom nya projekten igång! Vad passar då bättre än att ladda på med ny inspiration för kommande sprints och designprojekt. Hur kommer året att se och vilka trender kan vi vänta oss 2019 inom UI/UX-design? Läs mer…

Praktikplats inom Digital Kommunikation i Göteborg

Av | Praktikplats

Läser du en högskole- eller KY-utbildning och är på jakt efter en praktikplats på en Digital byrå? Då har du kommit rätt! Särskilt om du är talangfull, engagerad och har en passion för design och reklam. Då ska du söka praktikplats här hos oss på Quality Think. Vi erbjuder dig möjligheten att lära dig mycket och få en praktisk grund inför framtida jobb inom digital kommunikation och marknadsföring.

Rollbeskrivning

Dina arbetsuppgifter beror på dina intressen och din kompetens

Hur din tid hos oss kommer att se ut beror på dina intressen och den kompetens du bär med dig sedan innan. Finns det specifika områden du vill lära dig mer om? Program du gärna skulle vilja arbeta mer med? Är det något du helst vill slippa arbeta med? Vi har högt i tak och det viktigaste är att du får en lärorik och rolig tid hos oss.

Kreativa koncept för digitala kanaler

Quality Think strävar efter att vara i framkant inom det digitala och så även inom sociala medier. Därför söker vi dig som kan producera kreativt innehåll till vår blogg och våra sociala medier. Detaljfokus och eget driv är viktigt!

Publicering i WordPress

Du kommer under din praktikperiod att få arbeta med digital innehållsproduktion och publicering i WordPress CMS för Qualitythink.se. Uppdatera portfolio och nyhetsflöde, lägga till text och bilder. Ett kreativt sinne och egna idéer något vi värdesätter här.

Arbeta med grafisk formgivning

Du kommer under din praktikperiod att få ta fram original för enklare tryckt material såsom visitkort, folders och rollups, med ett stort ansvar för färdig produktion.

Ansökan Skicka in din ansökan till patricia@qualitythink.se med länk till din LinkedIn-profil eller ett CV samt en motivering till varför just du passar för rollen. Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Vill du veta mer om Quality Think? Läs mer om oss här. Företagskultur är något som vi på Quality Think brinner lite extra för, klicka här för att läsa mer om vad som gör oss till en rolig och givande arbetsplats.

Trender inom UI/UX-design 2019

Av | strategi, tips, trender, ui-design, ux-design | Inga kommentarer

Året är nytt och kanske är du fortfarande lite ringrostig efter julledigheten. Januari är ett ypperligt tillfälle för reflektion och trendspaningar. Många projekt tog slut innan årskiftet och i januari drar dom nya projekten igång! Vad passar då bättre än att ladda på med ny inspiration för kommande sprints och designprojekt. Hur kommer året att se och vilka trender kan vi vänta oss 2019 inom UI/UX-design?

Nerdo Logo Animation nerdo motion motion design animation character 2d cel animation after effectsNerdo Logo Animation 

Rörelsedesign och animering av element

Tack vare nya webbläsarfunktioner är det nu enklare att lägga in rörliga element i de digitala gränssnitten. Det gör att vi förmodligen kan förvänta oss mer komplexa övergångar och rörliga sätt att förmedla information på år 2019. Mikroanimationer kommer också bli allt vanligare och används de rätt så kommer det att hjälpa användaren att skilja på element och funktioner.

Hur element rör sig och beter sig kommer att spela roll på ett helt annat sätt och genom rörelser kommer man att kunna spegla företaget och bygga vidare på varumärket. Förutom att färg, typsnitt och formspråk spelar roll i varumärkets profil så kommer man jobba mer med varumärkets “kroppsspråk”.

Financial Landing Page desktop gradient money credit card dashboard icon monster illustration bank financial landing pageFinancial Landing Page 

Överlappningar och gradienter

Vi älskar gradienter eftersom de lägger till realism och djup på plattformer och detta är något som vi kommer att få se mer av 2019! Att överlappa är en teknik som kan skapa ett mer strukturerat gränssnitt och detta kommer sannolikt också att bli ett populärt sätt att organisera färger, text och bilder.

Ashbry Music Festival event opera festival music branding vector ux ui typography illustration design site webAshbry Music Festival 

Typografi och berättande

Typografi är ett utmärkt verktyg för att bygga ditt varumärke och fånga användaren, kombinerar vi det med en bra berättelse = succé!

Fitness app chatbot ui ux gif animation interaction ux ui bot ai chat fitness ai mobile app iosFitness app chatbot ui ux 

AI växlar upp

2019 kommer AI-tekniken att forsätta förbättras och webbplatser och appar kommer på olika sätt att använda röstkommandon för en förbättrad upplevelse.


Har vi missat något?

Vi älskar att diskutera aktuella ämnen. Är det någon trend för det kommande året vi missat? Ser du något helt annat i spåkulan? Kommentera gärna här nedan!

Svårt att hitta tillbaka till jobbtänket efter julledigheten? Lugn, vi vet tre metoder för att komma igång igen. Vem vet, kanske kan 2019 bli jobbåret då du stressar mindre men ändå får mer gjort? Läs mer…

Att hitta tillbaka till jobbtänket efter jul och nyår

Av | konsult, Nyheter, tips

Så var det nytt år och dags att sätta sig ner vid skrivbordet igen efter några dagar av ledighet. Ledighet som präglats av julmat, nyårsfyrverkerier och kanske en och annan julklapp. Kanske har hjärnan kopplats bort från jobbet ett par dagar och har svårt att få in jobbtänket igen. Lugn, vi vet tre metoder för att komma igång med jobbtänket igen. Och vem vet, kanske kan 2019 bli jobbåret då du stressar mindre men ändå får mer gjort?

Ivy Lee-metoden
 1. Skriv ner sex av de viktigaste uppgifter som ska göras kommande dag innan du går hem. Viktigt att inte skriva ner mer än sex uppgifter.
 2. Uppgifterna prioriteras sedan efter hur viktiga de anses vara. Viktigast först, minst viktigast sist på listan.
 3. Nästkommande dag börjar du med att arbeta med den första uppgiften på listan. När den är klar kan du gå vidare med nästa uppgift.
 4. Hinner du inte klart med alla arbetsuppgifter under arbetsdagen flyttar du över de som återstår till morgondagens lista.
 5. Repetera samma process varje arbetsdag.
Pomodoro-tekniken
 1. Välj ut en uppgift som du behöver göra.
 2. Sätta en timer på 25 minuter.
 3. Arbeta fokuserat med uppgiften tills timern ringer. Stäng av notiser från mejl, sociala media och annat som kan störa ditt fokus.
 4. När tiden är slut, sluta med det du gör och sätt en bock på ett papper. Din första pomodoro är nu klar.
 5. Ta fem minuters paus. Hämta en kopp kaffe, rör på benen eller gå på toa.
 6. Upprepa samma process igen.
 7. För att rensa hjärnan tar du en längre paus på 20-30 minuter var fjärde pomodoro
Getting Things Done
 1. Samla alla uppgifter från inkorgen, hjärnan, post it-lappar eller påminnelser i telefonen i en gemensam lista.
 2. Dela sedan upp alla större uppgifter i mindre. Varje uppgift bör inte ta mer än trettio minuter att göra.
 3. Skriv ner alla uppgifter i vardagligt språk, exempel ”Ta bilder till Quality Thinks-instagram”.
 4. Tagga varje uppgift för att göra de sökbara genom att lägga till taggar. Var, exempelvis @jobb eller @hemma. Och Vad, exempelvis @telefon, @dator, @väntar på.
 5. Bara de uppgifter som måste göras en specifik tid eller dag lägger du in i kalender.
 6. Stänga av notiser från mejlen och sätt istället upp en tid för att en gång om dagen gå igenom inkorgen. Den generella regeln är: Tar en uppgift mindre än 2 minuter att göra? Gör det direkt, annars addera den till din lista.
 7. Gå igenom listan en gång per vecka för att se vad du har gjort, och vad som behöver ändras.

 

Lycka till med det nya jobbtänket! Glöm inte att berätta för oss hur det går!